Revista presei

4 octombrie 2018

Rectorul UVT: Neplata de către România a contribuţiei la Agenţia Spaţială Europeană poate duce la exodul specialiştilor

Rectorul Universităţii de Vest (UVT), Marilen Pirtea, a atras atenţia, miercuri, asupra riscului major la adresa cercetării, întrucât neplata de către România a contribuţiei de membru al Agenţiei Spaţiale Europene poate duce la exodul puţinilor specialişti rămaşi în ţară.

“Luând act de apariţiile publice cu privire la posibilitatea ca România să-şi piardă dreptul de vot în cadrul Agenţiei Spaţiale Europene pentru neplata contribuţiei obligatorii de membru, Universitatea de Vest din Timişoara îşi exprimă îngrijorarea că, în ansamblul ei, cercetarea românească devine tot mai ignorată de Guvern”, declară Marilen Pirtea într-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Politehnica Bucureşti - 200 de ani. Klaus Iohannis participă la eveniment

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis şi Consiliul Naţional al Rectorilor se alătură începerii celui de-al 200-lea an al Universităţii Politehnica din Bucureşti, prima şcoală de inginerie din România.

Conferinţa Naţională a Rectorilor din acest an celebrează 200 de ani de la înfiinţarea Universităţii Politehnica din Bucureşti. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis a acceptat să se alăture evenimentului, la invitaţia rectorului universităţii gazdă – Mihnea Costoiu. Evenimentul va inaugura şi noua Aulă a Universităţii Politehnica din Bucureşti joi, 4 octombrie 2018, începând cu ora 11.00.

USAMV Cluj-Napoca și ADR Nord-Vest au semnat proiectul ”Modernizare infrastructură educațională Hoia pentru desfășurarea activităților didactice și practice destinate învățământului agricol”

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca anunță semnarea, cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, a proiectului ”Modernizare infrastructură educațională Hoia pentru desfășurarea activităților didactice și practice destinate învățământului agricol”.

Proiectul a fost semnat în această săptămână, când a și început, practic, implementarea sa, termenul de finalizare fiind data de 31 octombrie 2020. Valoarea proiectului este de circa 30 milioane de lei, iar fondurile provin din finațare ADR, cu o co-finanțare de trei la sută (3%) din partea USAMV Cluj-Napoca.

Rectorul Universităţii din Padova, Rosario Rizzuto, a devenit Doctor Honoris Causa al UVVG

Rectorul Universităţii din Padova, Italia, prof. univ. dr. Rosario Rizzuto, a primit pe 3 octombrie titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţi de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG) din Arad.

“La baza hotărârii Senatului UVVG de a-i conferi titlul de DHC prof. univ. dr. Rosario Rizzuto a stat, fără îndoială, bilanţul remarcabil al activităţii academice, ştiinţifice şi manageriale a acestuia. Acordarea celui mai înalt titlu onorific al UVVG reprezintă atât un moment de reflecţie şi de recunoaştere a valorii academice a laureatului, cât şi de creştere a prestigiului noii sale Alma Mater. Totodată, această ceremonie este un foarte bun prilej de promovare a cooperării academice şi ştiinţifice între UVVG şi Universitatea din Padova”, a afirmat rectorul UVVG Arad, prof. univ. dr. Coralia Cotoraci.

Noua ofertă de cazare pentru studenţi: la hotel

Viaţă de student în… hotel. Este oferta cu care vin, şi în acest an, proprietarii de hoteluri din Constanţa. Ca să nu rămână cu camerele goale peste iarnă, le închiriază studenţilor.

Preţurile pornesc de la 800 lei pe lună pentru o cameră de o persoană şi pot ajunge până la 1700 lei, în cazul apartamentelor în care pot locui 3 oameni. Cererea din partea studenţilor a lansat oferta, spun managerii hotelurilor de la malul mării.

“4.000 de angajaţi din învăţământ vor fi daţi afară”. Ce spune Popa despre anunţul sindicatelor

Fostul ministru al Educaţiei Valentin Popa susţine că nu vor fi concediaţi 4.000 de angajaţi din învăţământ, cum a anunţat Federaţia Sindicatelor din Educaţie “Spiru Haret”, ci este vorba despre faptul că 4.000 de posturi nu se creează.

Valentin Popa spune că profesorii pot acorda meditaţii, dar nu propriilor elevi

Fostul ministru al Educaţiei, Valentin Popa, a afirmat că, potrivit noului Cod de etică, profesorii pot acorda meditaţii, dar nu la propriii elevi. “Evident că este o activitate care poate fi desfăşurată, doar să fie fiscalizată. Sigur, nu meditaţii la propriii elevi. Evident. În Codul de etică este această prevedere, că nu pot să facă meditaţii cu elevii de la clasă”, a spus Popa, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Ministerului Educaţiei.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională