Revista presei

31 mai 2019

Maratonul UVT deviază mijloacele de transport în comun. Se închide și Pasajul Michelangelo

Patru linii de transport public vor avea trasee deviate în ziua de duminică, 2 iunie, din cauza unui eveniment sportiv organizat de Universitatea de Vest Timișoara. Surprize vor avea și șoferii, dar reprezentanții primăriei nu au anunțat încă restricțiile de circulație.

Știm cu siguranță că va fi închis Pasajul Michelangelo. Vedeți traseul folosit de alergători!

Profesorul în era digitală - importantă conferinţă naţională ieri şi azi, pe teme educaţionale, la BCU

Conferinţa Naţională „Educaţia Azi“, eveniment care are drept temă modalitatea de formare a profesorilor în era digitală, a avut loc ieri, la Iaşi, la discuţii participând atât cadre didactice din învăţământul preuniversitar, dar şi profesori din mediul universitar din Iaşi, Bucureşti, Cluj şi Timişoara. 

Manifestările au fost organizate de Departamentul pentru Pregătirea Personalului Didactic de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, Universitatea „Babeş-Bolyai“ Cluj-Napoca şi Universitatea de Vest din Timişoara.Conferinţa se află la cea de-a V-a ediţie, la Iaşi fiind organizată pentru prima dată. Conferinţa este inclusă în cadrul Festivalului Internaţional al Educaţiei, partenerii manifestării fiind Primăria Municipiului Iaşi şi Asociaţia Studenţilor Psihologi şi Pedagogi Iaşi.

Cercetătorii de la UBB Cluj, studiu despre influența plantelor asupra cancerului

O echipă de cercetători din cadrul Departamentului de Biologie Moleculară și Biotehnologie al Facultății de Biologie şi Geologie și din cadrul Institutului de Cercetări Interdisciplinare în Bio-Nano-Ştiinţe a Universităţii „Babeş-Bolyai”, împreună cu colaboratorii din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, au publicat recent un articol în jurnalul academic Frontiers in Pharmacology.

Cercetătorii au obținut extracte vegetale standardizate care ulterior au fost testate pe linii de celule tumorale. Design-ul experimental a fost gândit într-un context în care interesul pentru producerea de noi tipuri de medicamente din compuși bioactivi de origine vegetală este în creștere. Această orientare are ca scop găsirea unor alternative pentru reducerea efectelor adverse, adesea drastice, ale terapiilor antitumorale clasice.

Papa Francisc, în România: programul zilei de vineri, pe care Sfântul Părinte o va petrece în Bucureşti

Papa Francisc soseşte, vineri, în România, la Bucureşti, urmând să fie întâmpinat de către preşedintele Klaus Iohannis la Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la ora 11:25. Ceremonia oficială de primire a Santităţii Sale va avea loc la Palatul Cotroceni, la ora 12:05.

Preşedintele român şi Sanctitatea Sa Papa Francisc vor avea convorbiri tête-à-tête, iar începând cu ora 13:05, în Sala Unirii, se va desfăşura întâlnirea cu autorităţile statului, reprezentanţii societăţii civile şi corpul diplomatic.
 

Gologan, despre predarea matematicii: Nu ar trebui să se bazeze pe reținerea unor rețete, ci pe contexte de viață și raționamente originale

Profesorul Radu Gologan, care pregătește lotul național al olimpicilor de matematică, a postat un mesaj pe Facebook în care cere Ministerului Educației să revină la predarea matematicii „cât mai aproape de intuiție” și fără „rigurozitatea exagerată” pe care o întâlnim de cele mai multe ori în școala românească.

„Ne-am dorit să revenim, cel puțin pentru clasele mici din gimnaziu, la prezentarea matematicii cât mai aproape de intuiție, cu minimum de formalism și rigurozitate exagerată și să lăsăm profesorului libertatea de a transmite noțiunile și faptele martematice cât mai natural, fără notații încărcate și accente formale care ii îndepărtează pe copii de esență fenomenelor”, a scris Gologan pe Facebook.

Protest inedit al unei românce. Merge 1.200 de km pe jos pentru a atrage atenția asupra problemelor din Educație

O româncă merge pe jos 1.200 km pentru a sta de vorbă cu elevi și profesori și pentru a atrage atenția asupra problemelor din sistemul de educație, în special în școlile din mediul rural. Raluca Ciulei a ajuns joi la Galați, după ce a pornit din Cluj-Napoca și vrea să meargă până la Vama Veche.

Raluca Ciulei a ajuns, joi, la Galați, la Biblioteca Județeană V.A. Urechia, unde le-a povestit celor care au așteptat-o că avut o zi ușoară, deoarece a parcurs doar 20 de kilometri, mai puțin decât în alte zile.

 

O fetiţă de 11 ani are un IQ mai mare decât Albert Einstein şi Stephen Hawking

O elevă în vârstă de 11 ani, Tara Sharif, din Teheran, Iran este mai inteligentă decât Albert Einstein şi cosmologul Stephen Hawking. Aceasta are un IQ de 162.


 Tara a obţinut cel mai mare punctaj la testul Mensa, de 162 puncte, mai mare cu două puncte decat IQul lui Einsten si a lui Stephen Hawking, conform mehrnews.com.  Micul geniu a susţinut testul la Universitatea Oxford. Aceasta a spus ca a fost uimită de rezultatul testului Mensa şi că nu se aştepta la un scor atât de bun.   
 

AFIȘ / UVT Liberty Marathon

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională