Revista presei

29 ianuarie 2019

„Noaptea Ideilor”, pentru prima oară la Timișoara, la UVT

De la Paris la București și în alte peste o sută de orașe din lume, marile subiecte ale vremurilor în care trăim sunt dezbătute în locuri de cultură și de știință, în ultima joi a lunii ianuarie.

„Față în față cu prezentul”, tema din acest an, va crea contextul a două întâlniri pentru cei mari, dar și pentru cei mici, la Timișoara.

Publicul prezent joi, 31 ianuarie, la ora 18, în Amfiteatrul A01 al Universităţii de Vest, va găsi posibile răspunsuri la întrebarea: „Viitorul Europei se decide, oare, în România?”

Măsură fără precedent. Triaj epidemiologic în școlile din Timiș. Elevi, preșcolari și profesor cu gripă

În școlile din Timiș a avut loc triajul epidemiologic, luni dimineața, pentru a se preveni răspândirea gripei în unitățile de învățământ.

Acest triaj va avea loc zilnic în școli și grădinițe, iar cazurile de îmbolnăviri se vor raporta zilnic la nivelul unităților de învățământ, iar copiii depistați cu manifestări respiratorii vor fi izolați și nu vor frecventa colectivitatea până la vindecare. Normele de igienă personală în școli vor fi respectate cu strictețe, iar toate spațiile destinate desfășurării activităților din cadrul școlilor vor fi dezinfectate, urmând a se limita organizarea de evenimente în unitățile de învățământ.

Elevii clujeni, față în față cu ororile Holocaustului.

Zeci de elevi clujeni au luat parte, luni, la o lecție inedită de istorie despre cruzimile Holocaustului cu prilejul Zilei Porților Deschise la Institutul de Iudaistică şi Istorie Evreiască „Dr. Moshe Carmilly”, din Cluj-Napoca.

Sari şi învaţă - noua metodă de predare în şcolile din Danemarca. "Noi încercăm să vorbim pe limba lor, adică prin joc"

Cum ar fi ca elevii să sară într-un picior şi în acelaşi timp să facă o lecţie la matematică sau la engleză? Se întâmplă în mai multe din şcolile din Danemarca, unde mişcarea este o parte importantă din programa şcolară. Pentru că elevii stăteau multe ore în bancă, Ministerul Educaţiei din Danemarca a introdus mişcarea ca parte obligatorie a programului elevilor. Ca urmare, în multe dintre şcolile daneze elevii învaţă sărind la propriu pe podea. Printr-un program special, proiectat pe podea, elevii pot să înveţe la matematică, ştiinţă, la engleză sau să-şi facă temele.

România a câștigat finala Campionatului de Robotică din Coreea de Sud

Performanța tinerilor înscriși în programul BRD First Tech Challenge Romania devine tot mai cunoscută peste hotare. De curând, trei echipe care fac parte din programul implementat la noi în țară de Asociația „Nație Prin Educație” au câștigat mai multe premii în cadrul Campionatului de Robotică din Coreea de Sud, medalia de aur și Winning Alliance Award fiind cele mai importante.

Leonard Azamfirei (UMFST): Protestele studenţilor legate de examinarea unitară sunt generate de dezinformările unor profesori

Rectorul Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) Târgu Mureş, profesor doctor Leonard Azamfirei, susţine că protestele studenţilor din ultimele zile, referitoare la introducerea examinării unitare la nivelul celor trei linii de studiu, română, maghiară şi engleză, au fost generate de unii profesori care nu au respectat decizia Senatului Universităţii, adoptată în urmă cu un an.

GRAFIC Numărul absolvenților de doctorat a scăzut la jumătate în 3 ani. Educația, sănătatea, științele sociale, domenii cu mai puțini absolvenți față de UE

Pe domenii, cei mai mulți absolvenți de studii superioare s-au redus din grupa ”drept, administrație și afaceri” între 2014 și 2016, potrivit datelor INS, consultate de Edupedu.ro. Scăderi importante s-au produs și în Medicină, Servicii, Arte, Științe sociale sau Științe naturale și Matematică. Creșteri usoare sunt remarcate doar în științele educației și agricultură.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională