Revista presei

25 august 2018

300 de artiști din 24 de țări expun la Timișoara

Universitatea de Vest Timișoara – UVT – aduce, prin Facultatea de Arte și Design, o nouă ediție a Bienalei Internaționale de Arte Miniaturale unde 300 de artiști din 24 de țări expun în Capitala Culturală Europeană.

Bienala Internațională de Arte Miniaturale Timișoara 2018 a luat amploare de la o ediție la alta. Facultatea de Arte și Design a Universității de Vest din Timișoara aduce și anul acesta, la cea de-a III-a ediție, pe simezele Galeriei Mansarda, lucrări ale artiștilor din România, Italia, Polonia, Franța, Belgia, Olanda, Germania, Spania, Elveția, Anglia, Letonia, Croația, Serbia, Muntenegru, Ungaria, Grecia, Turcia, Israel, Japonia, USA, Canada, Coreea, China și Indonezia. 

UVT Agroland începe sezonul cu o proaspătă campioană mondială în lot. Ce vor vedea adversarele din A1 pe echipamentul timişorencelor FOTO

Formaţia timişoreană de volei feminin are în weekend primul joc oficial din noul sezon. În prima rundă UVT Agroland primeşte vizita Universităţii Cluj. Noul campionat e abordat de gruparea bănăţeană şi într-un echipament nou, care promovează oraşul, având imprimat în partea din faţă cartierul Cetate. Noile tricouri ale voleibalistelor e unul special, după o idee apărută prima dată pe plan european la echipa de fotbal AS Roma. Acesta are imprimat pe el harta centrului istoric al Timişoarei.

Congres Internaţional de Muzicologie la Timișoara

În perioada 26-27 octombrie 2018, la Timișoara va avea loc cea de-a IV-a ediţie a Congresului Internaţional de Muzicologie. Acesta va aduce la Timişoara participanţi din şapte state europene, care vor susţine lucrări pe diverse teme, între care „Muzica Românească”, „Muzica Tradiţională” sau „Muzica Veche”. La ediţia din acest an au fost acceptate un număr de 35 de lucrări la secţiunile: Noi cercetări în cercetarea muzicologică, Muzică românească, Muzică tradițională, Muzică veche, Omagieri şi Secțiune liberă. Susţinerea lucrărilor va avea loc în Aula Academiei Române – Filiala Timişoara, vineri, 26 octombrie, între orele 14:00-17:00 şi sâmbătă, 27 octombrie, între orele 10:00 – 18:00.

Ajutor de la Google. Studentii cu initiativa primesc sprijin si cursuri gratuite

Studenții Universității Politehnica Timișoara pot învăța gratuit programare în limbajele Java și Android, dar pot beneficia și de sprijin pentru dezvoltarea de start-up-uri. Cursurile sunt oferite în cadrul atelierului digital Google deschis în cadrul instituției.

UAIC inaugurează un Centru de Învățare pentru a reduce abandonul universitar

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași inaugurează vineri, 26 octombrie, la ora 9.30, Centrul de Învățare al UAIC. La eveniment, care va avea loc la sediul Centrului din str. Pinului nr. 2 (Casa „Miclescu”, în spatele corpului B), vor participa membri ai conducerii Universității, reprezentanți ai autorităților locale, ai studenților şi ai mediului preuniversitar.

Studenţii UAIC, medalie de argint la un concurs internaţional de informatică

Studenţii Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi (UAIC) au obţinut locul al III-lea şi medalia de argint la cea de-a 25-a ediţie a etapei regionale (Regiunea Sud-Est Europeană) a concursului de programare ACM-ICPC. Acesta s-a desfăşurat la finalul săptămânii trecute – 19-21 octombrie, în două locuri simultan, la Universitatea Politehnică din Bucureşti şi la Universitatea Tehnică Naţională din Vinnytsia, Ucraina. UAIC a participat cu trei echipe a câte trei studenţi, iar cea formată din Cristian Vîntur, licenţă anul al III-lea, Alexandru Ioniţă, master anul I, şi Valeriu Motroi, master anul I au fost cei care au obţinut distincţia.

Decizie REVOLTĂTOARE. Cum „COMBAT” profesorii, de fapt, BULLYINGUL. PEDEPSE RIDICOLE pentru ABUZURI asupra unui COPIL

Șapte elevi de la Colegiul Național de Artă “Ion Vidu” din Timișoara (n.r. liceu cu profil muzical) au fost pedepsiți după au fost găsiți vinovați de hărțuire. Ei au umilit un coleg în internatul unității de învățământ, la începutul acestei luni.

Reputatul profesor și filosof Ștefan Afloroaei a devenit Doctor Honoris Causa al Universității Danubius

Universitatea „Danubius” din Galaţi, la propunerea Facultăţii de Comunicare şi Relaţii Internaţionale şi a Domnului Rector, Conf. univ. dr. Andy Pușcă, a decis să acorde titlul de Doctor Honoris Causa unui reputat reprezentant al domeniului umanist, Profesorului şi Filosofului Ştefan Afloroaei.

Rezultate excelente pentru studenţii UEMR şi elevi reşiţeni, premiaţi la simpozionul BACStud 201

În perioada 18-20 octombrie 2018 a avut loc la Oradea o nouă ediţie a Simpozionului Internațional „Brainstorming în Agora Cercurilor Studentești BACStud 2018” şi un workshop studenţesc „Creşterea eficienţei energetice la consumatori industriali şi casnici”, ediţia a III-a.

Studenţii orădeni, chemaţi să afle cum să fie antreprenori în era digitală

Un profesor britanic îi va învăţa pe studenţii orădeni ce înseamnă antreprenoriatul în zilele noastre, puternic influenţate de digitalizare.

Educația în Estonia. De la o țară ex-sovietică săracă la cele mai bune rezultate din Europa la testele PISA, deși salariile profesorilor sunt mici

​Rezultatele elevilor din Estonia sunt cele mai bune din Europa și printre cele mai bune din întreaga lume, conform testelor PISA. Dar care este rețeta pentru acest succes? Estonia s-a transformat dintr-o țară ex-sovietică săracă într-o economie europeană de vârf in care sărăcia nu îți stabilește destinul în educație. Mai mult de o treime dintre elevii estonieni din medii socioeconomice scăzute se numără printre cei mai performanți la testele PISA.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională