Revista presei

24 aprilie 2019

Cursul privind Revoluția de la Timișoara din 1989, astăzi de la ora 18

Un nou anunț despre : În această săptămână, la cursul de azi, 24 aprilie, ora 18, organizat în Amfiteatrul A11, în corpul central al UVT, vom avea doi invitați. Este vorba de Gino Rado, vicepresedinte al Asociatiei Memorialul Revolutiei, si prof.univ.dr. Marcel Tolcea. Sunt așteptați și invitații de la TVR Timisoara.
Coordonator curs:
Lect. univ. dr. Vasile Szabo

Studenții UVT au descoperit care este rolul asistentului social în Penitenciarul Arad

Peste 50 de studenţi de studenți de la Departamentul de Asistență Socială, Facultatea de Sociologie și Psihologie din Universitatea de Vest din Timișoara au participat la Seminarul organizat de către Penitenciarul Arad, cu tema „Rolul asistentului social în sistemul custodial”. Cu ocazia acestui eveniment, studenții au avut prilejul de a descoperi chiar în penitenciar aspecte din activitatea asistenților sociali și a celorlalți specialiști din departamentul psiho-social.

Având o colaborare de peste 10 ani, Penitenciarul Arad și Departamentul de Asistență Socială din Universitatea de Vest din Timișoara, oferă o experiență educativă inedită viitorilor asistenți sociali, mai ales că mulți dintre aceștia au văzut pentru prima dată cum arată interiorul unui penitenciar de maximă siguranță. Tinerii au aflat frânturi din experiențele și provocările practicienilor din domeniu, au vizualizat instrumentele standard pe care le utilizează asistentul social în activitatea sa și au primit răspunsuri la întrebările lor. Departamenul de Asistență Socială din UVT este principalul furnizor de formare profesională acreditată din zona de Vest a României pentru această specialitate și oferă celor care doresc să se specializeze în acest domeniu posibilitatea de a se înscrie la ciclul I – licenţă (cursuri la zi sau la distanţă), ciclul II – masterat sau ciclul III – doctorat.

Institutul Francez din România și Universitatea de Vest din Timișoara, în parteneriat cu Sezonul România-Franța: ENGIE, organizează Festivalul Filmului Francez la Timișoara

Ajuns la cea de-a 23-a ediție, Festivalul Filmului Francez din România se va desfășura în perioada 8-19 mai, în 13 orașe, cu 146 de proiecții!

În 9 mai, la ora 18:30, la Universitatea de Vest, Aula Magna, va avea loc eschiderea oficială, cu proiecția filmului Joueurs / Joacă-te cu focul, în prezența realizatoarei Marie MONGE.

În 13 mai, la ora 18:00, la UVT, va avea loc închiderea oficială, cu prezentarea proiectului de reabilitare a cinematografului de artă STUDIO, în prezenţa Excelenţei Sale Dna Michèle Ramis, Ambasadoarea Franţei în România.

De asemenea, va avea loc și proiecția filmului Le Grand Bain/ Înoată sau te scufunzi (regia: Gilles LELLOUCHE).

Unul dintre evenimentele-cheie ale Sezonului România-Franța, actuala ediție a Festivalul Filmului Francez propune o temă care transcende timpul – „Paris, toujours…” – purtând publicul printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franței, de la momentul fondator al Revoluției din 1789 până într-un prezent al tinerei generații, ce oscilează între deziluzie și dorința de reinventare.

EDUCAȚIE / Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a câștigat HEXAGONUL facultăților de drept 2019

În perioada 17-20 aprilie s-a desfășurat la București ediția 2019 a Hexagonului Facultăților de Drept, cel mai prestigios concurs studențesc național în domeniul dreptului, organizat anual între echipele facultăților de drept ale Universității din București, Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, Universității „Al.I. Cuza” Iași, Universității „Lucian Blaga” Sibiu, Universității din Craiova și Universității de Vest din Timișoara, cu participarea ca invitat special a Universității de Stat din Moldova (Chișinău). Concursul include 3 probe științifice (Drept civil, Drept penal, Drept constituțional) și 4 probe sportive (fotbal, street-ball, tenis de masă, șah).

Competiția a fost câștigată de echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, care s-a situat pe locul I în clasamentul general național. 

PLAN DETALIU / "Creatori de educație", un concurs pentru profesori: Anual vor fi acordate câte 50 de premii

Cadrele didactice din învăţământul primar şi gimnazial se pot, începând de marţi, în programul “Creatori de educaţie”, cu propuneri de bune practici în educație. Anual, vor fi acordate 20 de premii pentru modele din învăţământul primar, 20 de premii pentru nivelul gimnazial şi 10 premii speciale. Programul a fost lansat marți de Ministerul Educației și se va desfășura în perioada 2019-2021.

Înscrierea propunerilor de bune practici se va realiza în perioada 23 aprilie – 30 mai 2019, pe platforma www.creatorideeducatie.ro. Etapa de validare privind condițiile de eligibilitate a propunerilor înscrise va avea loc în perioada 30 mai – 13 iulie 2019. Selecția modelelor de bune practici va avea loc între 13 iulie și 9 septembrie 2019.

AFIȘ / Ceremonia de absolvire UVT, 10 mai 2019

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională