Revista presei

24 septembrie 2018

Noul an academic a început luni la Universitatea de Vest cu o ceremonie „la obiect”, cu medalii și diplome pentru olimpici și un invitat surpriză, un robot, care a dialogat cu cei de pe scena Aula Magna.

Sute de noi studenți, invitați, părinți, cu toții au fost prezenți luni dimineața la ceremonia de deschidere a noului an la Universitatea de Vest Timișoara. Cuvântul de deschidere al ceremoniei din Aula Magna a aparținut IPS Ioan Selejan, Mitropolitul Banatului. El a vorbit despre calitatea procesului educațional de la UVT și i-a sfătuit pe studenți să meargă la cursuri, chiar dacă vor avea și un loc de muncă part-time.

Robotul Pepper a dat startul noului an universitar la UVT

La Universitatea de Vest din Timișoara a fost dat startul noului an universitar.

”Am dat startul noului an universitar, un nou început sub cele mai bune auspicii, cu investiții de milioane de euro în infrastructură, în inovare, cât și în confortul și dezvoltarea studenților.

Ceea ce e important să știe noii noștri studenți e că îi pregătim pentru meseriile viitorului. În plus, ne dorim să le insuflăm spiritul inovației. 

Universitatea de Vest Timișoara a câștigat cinci milioane de lei pentru cercetare și inovare, după ce recent a câștigat alte trei proiecte europene.

‘UAT’s next?’ – proiect pentru îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii a absolvenţilor la Universitatea de Arte Târgu Mureş

Universitatea de Arte din Târgu Mureş a lansat proiectul “UAT’s next?”, cu finanţare europeană, prin care se doreşte îmbunătăţirea accesului pe piaţa muncii a absolvenţilor, prin stabilirea de conexiuni între aceştia şi angajatori.

“Proiectul vizează stagii de practică pentru studenţi pentru găsirea unui loc de muncă, alături de partenerii noştri, Teatrul Nottara din Bucureşti. Vom trimite studenţi în diferite locuri, atât în ţară, cât şi în Ungaria şi Italia, ei vor participa alături de colegii lor la stagii de practică ţinute de lectori, pe actorie, regie, teatrologie, iar în urma acestor stagii vor veni acasă cu produse multiculturale, pe care le vom prezenta la un festival multicultural organizat de către UAT. Am încercat să facilităm accesul pe piaţa muncii a acestor studenţi, să îmbunătăţim conexiunea între posibilii angajatori şi studenţii noştri, să fie cunoscuţi mai bine, să aibă o vizibilitate mai mare, pentru că foarte multe lucruri bune se întâmplă…

Mihai Mitrică (AER): Calitatea manualelor şcolare scoase de Editura Didactică şi Pedagogică este sub orice standard modern

Directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România (AER), Mihai Mitrică, a declarat, la Salonul de Carte Bookfest Târgu Mureş, că opinia publică s-a concentrat asupra greşelilor din manualele şcolare scoase de Editura Didactică şi Pedagogică, însă nu s-a spus nimic despre calitatea acestora, “care este sub orice standard educaţional modern”.

Nouă premii pentru lotul României la Olimpiada Internaţională de Limba Franceză

Elevii români au obţinut nouă premii la a IV-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Limba Franceză care a avut loc, în perioada 15-19 septembrie la Ohrid, Macedonia, informează Ministerul Educaţiei Naţionale. Aceştia au obţinut patru premii I (două la probele individuale şi două pe echipe), trei premii II (unul la probele individuale şi două pe echipe), respectiv două premii III (ambele pe echipe).

Aproape trei sferturi dintre studenţii din Londra vor fi din rândul minorităţilor etnice, în 2030

Aproape trei sferturi dintre studenţii din Londra vor proveni din rândurile minorităţilor etnice, la finalul deceniului următor, afirmă cercetători citaţi joi de BBC.

Raportul organizaţiei Access HE (higher education) arată că 27% dintre studenţii din Londra vor fi albi, comparativ cu 37% în prezent. Albii vor continua totuşi să reprezinte cel mai mare grup etnic, urmaţi de cei de origine africană, cu 21%, faţă de 17% în prezent.

Un celebru matematician spune că are soluția la o problemă veche de 160 de ani. Dacă dovedește Ipoteza Riemann, el va primi 1 milion de dolari

Una dintre cele mai importante probleme nerezolvate din matematică are acum o soluție, va anunța luni cunoscutul matematician Michael Atiyah, potrivit New Scientist. Într-un eveniment ce se va ține la Heidelberg Laureate Forum din Germania, Atiyah va prezenta ceea ce el spune că este o ”dovadă simplă” a Ipotezei Riemann, o problemă la care matematicienii se chinuie să găsească o rezolvare de 160 de ani.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională