Revista presei

21 decembrie 2018

Trei echipe de elevi timișoreni s-au calificat în finala Zero Robotics, concurs organizat de NASA

Competiția internațională Zero Robotics” are din nou în finală reprezentanți din Timișoara. Este vorba despre trei echipe formate din elevi timișoreni care vor participa la această competiție.

S-au calificat următoarele licee: Colegiul Național Pedagogic Carmen Sylva, echipă mixtă cu Colegiul Național C. D. Loga și Liceul Teoretic J. L. Calderon, Liceul Teoretic Grigore Moisil – Timișoara; echipă mixtă Liceul Teoretic Grigore Moisil și Colegiul Național Bănățean.

Șapte școli rămân închise și vineri, în Timiș. Nu au curent

În ultima zi de școală din acest an, șapte școli din Timiș rămân închise din cauza lipsei energiei electrice. Cele șapte școli nu au curent din cauza ninsorilor abundente de la sfârșitul săptămânii trecute.

Cine este asistentul de la Universtatea „Cuza” care a conceput scrisoarea anti-Tudorel Toader. „Universitatea ar avea nevoie de un rector model”

Asistentul universitar Andrei Stipiuc, de la Facultatea de Litere a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, este cel care a iniţiat demersul de a strânge semnături pentru scrisoarea deschisă prin care se cere revocarea din funcţie a rectorului suspendat Tudorel Toader.

UAIC a încheiat primul studiu al migraţiei păsărilor

În perioada 1 septembrie – 17 decembrie 2018, în cadrul Staţiunii Biologice Marine „Prof. Dr. Ioan Borcea”, din Agigea (Constanţa), a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, a avut loc prima sesiune de inelare a păsărilor sălbatice din acest areal.

Proiectul, coordonat de Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, s-a desfăşurat în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română şi Centrala Ornitologică Română.

Practică pentru studenți în startup-uri românești: design grafic, dezvoltare web, marketing, PR

Techcelerator și asociația pentru tineri AIESEC au încheiat un parteneriat prin care studenții străini din această rețea internațională, cu filiale în 126 de țări pot colabora, în premieră în România, cu startup-urile înscrise într-un program de accelerare. Techcelerator sprijină financiar startup-urile de tehnologie din România prin intermediul partenerului său strategic, GapMinder Venture Partners BV, cofinanțat prin Programul Operațional pentru Competitivitate.

Ministerul Educației a premiat olimpicii care s-au remarcat în anul şcolar 2017 – 2018 la concursurile internaţionale

O ţară nu se poate dezvolta fără elitele ei, a afirmat pe 20 decembrie ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu, la festivitatea de premiere a olimpicilor care s-au remarcat în anul şcolar 2017 – 2018 la concursurile internaţionale pe discipline şcolare.

Trei lucruri pe care olimpicii le-ar schimba în școala din România. Prof. Radu Gologan: Copiii suferă pentru că lucrurile nu merg cum trebuie

Elevii români medaliaţi la olimpiadele internaţionale îşi doresc un sistem de învățământ orientat spre performanță, o reformă curriculei școlare și adaptarea ei la noile realități. Reporterii HotNews au stat de vorbă cu câţiva dintre cei 184 de elevi olimpici internaţional premiaţi de Ministerul Educaţiei, joi, la Universitatea Politehnica din Bucureşti. “Dacă ar fi să schimb ceva cu siguranţă aş elimina materia destul de stufoasă, şi câteodată inutilă, care ne este băgată pe gât. Aş începe prin restructurarea manualelor”, a spus Robert Popovici, olimpic de la Colegiul Tudor Vianu din Capitală. 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională