Revista presei

16 iulie 2019

Cele mai bune facultati din Romania: locuri disponibile pentru admiterea 2019

Potrivit celui mai recent clasament care evalueaza institutiile de invatamant superior din lume, cele mai bune facultati din Romania pentru anul 2019 sunt in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara si Suceava. Pentru admiterea in anul 2019 – 2020, universitatile pun la dispozitia absolventilor de liceu zeci de mii de locuri.

Cele mai bune zece universitati din Romania sunt, potrivit Clasamentului Quacquarelli Symonds 2019, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Academia de Studii Economice din Bucuresti si Universitatea din Suceava.

Studenții cer coaliției de guvernare să nu le limiteze dreptul la transportul gratuit cu trenul și să nu limiteze bursele

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR) cere coaliției de guvernare să oprească toate demersurile prin care limitează drepturile studenților privind transportul gratuit cu trenul și acordarea burselor. Reacția vine la câteva minute după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat mai multe măsuri bugetare despre care a spus că au fost convenite în ședința CEX a PSD, printre care limitarea călătoriilor gratuite cu trenul acordate studenților.

 Într-un comunicat remis Edupedu.ro, ANOSR anunță că a cerut CFR Călători, în luna ianuarie 2019, informații referitoare la statusul din ultimul an în ceea ce privește numărul de studenți unici care au beneficiat cel puțin o dată de gratuitate la transportul feroviar. CFR Călători a răspuns că “doar 20% din numărul total de bilete vândute îl reprezintă biletele emise pentru studenți”, spune Alianța organizațiilor studențești.

Proiect cu sprijinul UVT/ Vechile centrale termice al Timişoarei devin centre de tineret urbane

100 de voluntari străini și 25 de români vor lucra împreună, în etape, până în 3 septembrie, în cadrul Proiectului internațional Youth Centers UP din Europa.

Proiectul își propune să creeze noi spații sigure, de exprimare și învățare pentru tineri. De asemenea, în contextul în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii în 2021, este nevoie de spații unde tinerii să se poată exprima și dezvolta în mod liber. Astfel, centrele de tineret de cartier vor fi spații ale tuturor tinerilor, indiferent de identitate, preferințe, sex, religie sau alte caracteristici, spun organizatorii.

Elevi din Timișoara – pe primul loc la olimpiada națională „Tinerii dezbat”

Elevii din Timișoara s-au întors cu premii de la Olimpiada națională de argumentare, dezbatere și gândire critică „Tinerii dezbat” , desfășurată la Piatra Neamț, în 8 – 14 iulie 2019. Este a treia ediție a Olimpiadei „Tinerii dezbat” și cel mai bun rezultat pentru județul Timiș la acest tip de olimpiadă școlară.

Locul I la nivel național l-a obținut Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” – Timisoara, secțiunea „avansați”, pentru echipa formată din elevii: George Mihălceanu, Mira Elena Târa, și Iulia Bragin, coordonatorul echipei fiind profesoara Angela Avrămuț. Finala dezbaterilor a avut loc între echipa județului Timiș și echipa județului Buzău.

Paradoxul mediilor de la Bacalaureat 2019: Cea mai mică rată de promovare din ultimii cinci ani, dar cele mai multe medii de 10

Examenul de Bacalaureat 2019 arată limpede că educația are nevoie rapid de schimbări în bine. Au fost cele mai multe medii de 10 din ultimii 16 ani, dar, în același timp, rata de promovare a fost cea mai mică din ultimii cinci.

Adolescenți cu diplomă de 10 abia îi dau notă de trecere sistemului de învățământ și spun că notele mari sunt meritul lor, nu ale școlii, care nu reușește să îi înzestreze cu abilități și cunoștințe care să îi ajute cu adevărat în viață.

BAC 2019: Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat încep luni

Înscrierile pentru cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat 2019 încep luni, 15 iulie, urmând să se încheie pe 19 iulie, potrivit calendarului Ministerului Educației, scrie Mediafax. Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfășura între 21 august și 3 septembrie.

Candidații care promovează examenele de corigențe se pot înscrie în data de 26 iulie. Probele din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului 2019 se vor desfășura între 21 august și 3 septembrie.

Cel mai ghinionist contestatar de la BAC. Ce notă a luat o elevă care spera la un 10 la Română

Dacă pe unii, contestaţiile i-au ajutat să promoveze Bacalaureatul ori să obţină note mai mari, pentru alţii, demersul s-a dovedit a fi unul neinspirat. 

Zeci de absolvenţi ai clasei a XII-a care au dat Bacalaureatul în acest an s-au ales cu note mai mici după ce le-au fost soluţionate contestaţiile. Cea mai ghinionistă a fost o fostă elevă a Colegiului Naţional “Silvania” din Zalău, care a nota maximă atât la proba obligatorie a profilului, cât şi la proba la alegere a profilului, respectiv 9,90, la proba a limba şi literatura română. Convinsă că a avut o lucrare de 10 şi dorind să se alăture celor şapte colegi “decari”, tânăra a făcut contestaţie.
 

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională