Revista presei

12 iulie 2019

Conferința Națională de Cercetare în Educație 2019 are loc la Universitatea de Vest Timișoara

În perioada 17-18 iulie 2019 va avea loc a VI-a ediție a Conferinței Naționale de Cercetare în Educație (CERED VI), la Universitatea de Vest din Timișoara.

Tema conferinței este “Cercetarea în spațiul educațional european”, fiind explorată cu prioritate modalitatea în care cercetarea educațională din România poate deveni mai vizibilă și mai ancorată în cercetarea educațională care se realizează la nivel european, pentru a deveni membri ai consorțiilor, parteneriatelor și rețelelor europene și internaționale de cercetare.

Mesaj impresionant al unui absolvent de Drept, pentru colegi: Faceți un legământ cu voi că nu o să trăiți din pensii speciale

Mesaj impresionant al unui absolvent pentru colegii lui care au terminat Dreptul la Iași: „Faceți un legământ cu voi înșivă că nu o să trăiți din pensii speciale, că nu o să acceptați numiri în guverne compromise politic, că nu o să vă folosiți întreaga tinerețe și știință împotriva intereselor poporului român”.

Îl știți, e Silvian-Emanuel Man, președintele Ligii Studenților, cel care i-a cerut lui Tudorel Toader să își dea demisia din funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Romania are un motiv de mandrie. Simona Halep merge in finala de la Wimbledon

O romanca in cea mai asteptata finala a anului. Simona Halep, locul 7 WTA, a evoluat cu sportiva ucraineana Elina Svitolina, numarul 8 mondial, in semifinalele turneului de la Wimbledon. Dupa 74 de minute, romanca a reusit un meci de poveste, 6-1, 6-3 si s-a calificat in prima s-a finala de la Wimbledon, si in a cincea de mare slem.

Fosta lidera mondiala a jucat aproape de perfectiune, a gresit putin si a reusit 26 de lovituri castigatoare cu care si-a pus adversara la respect. Svitolina avea 4-3 la meciurile directe, dar nu a putut tine pasul cu romanca, miza partidei afectand-o mai mult, astfel ca a trebuit sa se recunoasca invinsa.

Eveniment la Facultatea de Construcții din cadrul UPT. Trei cadre didactice vor primi titlul de Profesor Emerit

Continuând o tradiție instituită în Universitatea Politehnica Timișoara, de a onora profesorii cu realizări deosebite, Facultatea de Construcții organizează vineri, 12 iulie 2019, începând cu ora 12.00, o festivitate de conferire a titlului onorific de Profesor Emerit.

Vor fi astfel onorate trei cadre didactice care s-au remarcat printr-o bogată activitate tehnică în domeniul construcțiilor, respectiv instalațiilor: Valeriu-Augustin Stoian, Ioan Sârbu şi Ioan Borza.

 

Preşedintele ARACIS va înmâna certificatul “Grad de încredere ridicat” conducerii Universităţii din Oradea

Preşedintele Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), prof. univ. dr. ing. Iordan Petrescu, va decerna pe 15 iulie, conducerii Universităţii din Oradea certificatul “Grad de încredere ridicat”, informează un comunicat transmis de către instituţia de învăţământ superior bihoreană.

Potrivit sursei citate, certificatul a fost acordat în urma vizitei instituţionale de evaluare externă ARACIS, care s-a desfăşurat la Universitatea din Oradea în octombrie 2018 şi a fost validat în şedinţa agenţiei din 21 martie 2019.

Proiecție INS: Peste 40 de ani în sistemul de învățământ ar putea fi cu 40% mai puțini elevi și studenți

Populația de vârstă școlară, între 0 și 23 de ani, va scădea dramatic în următorii 40 de ani, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică. Datele arată că în anul 2060 vor fi cu aproape 1.4 milioane de copii și tineri mai puţini în sistemul de învăţământ faţă de anul şcolar 2018-2019. Defalcat pe vârste, cele mai mari scăderi procentuale de populaţie vor avea loc pe grupa de vârstă 0-2 ani.

“Se anticipează că populația rezidentă tânără, de vârstă preșcolară și școlară, va ajunge în anul 2030 la 3,12 milioane persoane, iar în anul 2060 la numai 2,15 milioane persoane comparativ cu 3,55 milioane în prezent (în anul școlar 2018/2019)”, potrivit sursei citate.

Admiterea la facultate 2019. Oferte generoase ale universităților

Sunt tot mai puțini studenți, iar universitățile se întrec să atragă cât mai mulți absolvenți de liceu cu facilități, burse, taxe mai mici. Iată oferta celor mai căutate universități!

Absolvenţii de liceu care doresc să opteze pentru studii superioare în ţară au la dispoziţie o ofertă generoasă pentru anul universitar 2019-2020, scrie adevarul.ro. Universităţile au afișat deja online broşurile pentru admitere, cu toate informaţiile de care au nevoie viitorii studenţi.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională