Revista presei

01 octombrie 2018

Ce au făcut facultățile pentru a aduce cei mai buni absolvenți de liceu

La Timișoara, olimpicii au fost admiși pe locuri bugetate și cei din mediul rural primesc cazare gratuită.
 
Reprezentanții Universității de Vest din Timișoara au venit cu o serie de facilități pentru a-i atrage în cadrul instituției pe cei mai buni absolvenți de liceu. Astfel, toți olimpicii naționali și internaționali au fost acceptați pe un loc bugetat, fără a mai fi nevoiți să susțină examen de admitere. De asemenea, instituția de învățământ superior din capitala Banatului le-a oferit candidaților premiați la olimpiade o bursă lunară în valoare de 800 de lei și cazare gratuită în căminele universității.

Începe un nou an universitar: Ce condiţii au studenţii cazaţi în căminele din Timişoara, Târgu-Jiu sau Iaşi | GALERIE FOTO

La Timişoara, Universitatea de Vest a cumpărat saltele, maşini de spălat şi uscătoare noi pentru cele zece cămine, în timp ce Universitatea Politehnica a investit 300.000 de euro pentru pregătirea noului an de studiu.

Potrivit reprezentanţilor Universităţii de Vest din Timişoara, cu scopul de a le oferi condiţii cât mai bune studenţilor, înainte de începerea cursurilor, toate saltele de pat din cele zece cămine ale instituţiei au fost schimbate. În plus, au fost cumpărate câte cinci maşini de spălat şi cinci uscătoare semiprofesionale pentru fiecare cămin.

Toamna vine cu alte preferințe! Aproape 50 de cereri de transfer la liceele dintr-o localitate timişeană

Începerea noului an școlar aduce schimbări pentru cele patru instituții de învățământ liceal din Lugoj, care au suferit modificări în ceea ce privește numărul elevilor, prin realizarea unor transferuri școlare.

Grădiniță nouă într-o localitate timişeană

De la sunetul clopoțelului, cei 75 de copii de vârstă preșcolară din Sânmihaiu Român au începutul procesul educativ într-o clădire nou-nouță.

100.000 de studenti incep anul universitar la Cluj. Peste 5.000 sunt studenti straini

Aproximativ 100.000 de studenţi, masteranzi şi doctoranzi încep anul universitar la Cluj. Peste 5.000 dintre ei sunt studenţi străini. Cea mai mare universitate clujeană este Universitatea Babeş-Bolyai, cu 42.000 de studenţi, care învaţă în cele 21 de facultăţi şi cele cinci linii de studiu în română, maghiară, germană, engleză şi franceză.

Începe noul an universitar. Klaus Iohannis, la festivităţi în Iaşi. Viorica Dăncilă, la Craiova

Noul an universitar începe luni. Preşedintele Klaus Iohannis va merge la deschiderea anului universitar la Iaşi, la festivitate urmând să participe reprezentanţi ai celor cinci universităţi de stat din municipiu, în timp ce premierul Viorica Dăncilă va deschide anul universitar la Craiova, iar ministrul Apărării, Mihai Fifor, va lua parte la ceremonia de la Academia Tehnică Militară “Ferdinand I” din Bucureşti.

EXCLUSIV! Cum poate fi DEMIS rectorul de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi! Sefii institutiei REACTIONEAZA: "Are un caracter subiectiv, abuziv" FOTO

• Sedinta extrem de interesanta a Senatului Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” din Iasi – UAIC (programata joi, 27 septembrie 2018 – n.r.)! • Dincolo de o serie de masuri firesti, aflate pe Ordinea de Zi a importantului for academic de la Cuza, totul a fost animat de Silvian-Emanuel Man, reprezentant al studentilor de la Facultatea de Drept in Senat • In prim-plan au fost aspecte legate de dezbaterea si aprobarea Cartei Universitatii Cuza • Acesta a propus o amendare a procedurii de demitere a rectorului institutiei, de la art. 50 alin. 4 al Cartei UAIC

Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila” în TOP 500, Medical Sciences, deschide anul universitar

În anul Centenarului Marii Uniri a României, cea de-a 154-a generaţie de studenţi a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti , care va purta simbolic, pe tot parcursul anilor de studii, numele marelui savant român „Daniel Danielopolu” va deschide anul universitar 2018-2019. Cei peste 1.500 de boboci, împreună cu alţi aproximativ 9.500 de studenţi ai Universităţii şi cadrele didactice ale acesteia vor face să răsune încă o dată Gaudeamus Igitur în Amfiteatrul Facultății de Medicină -„George Emil Palade”.

Remus Pricopie (SNSPA): România nu stă foarte bine la indicatorul număr de cercetători raportat la populaţie

România are puţini cercetători în raport cu populaţia, a subliniat rectorul SNSPA, Remus Pricopie, cu prilejul unui eveniment de promovare a cercetării româneşti în domeniul integrării europene şi al relaţiilor internaţionale, parte a celei de-a patra ediţii a seriei “Noaptea cercetătorilor europeni 2018”, celebrată în acelaşi timp în 21 de state membre ale UE.

ANOSR critică modul de funcţionare a ARACIS

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a criticat modul de funcţionare a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), despre care susţine că este “ilegal” şi “abuziv”.

Cât trebuie să scoată din buzunar studenţii pentru un loc în campusurile private

Una dintre principalele griji ale studenţilor la început de an universitar este locul în care se vor caza. Arcca, cel mai mare operator de campusuri private din România, pune la dispoziţia studenţilor peste 2500 de locuri de cazare. Cât costă un loc în campusurile private din Capitală?

Elevii din Bucureşti nu vor face cursuri vineri, 5 octombrie

În unităţile de învăţământ din Capitală nu se vor desfăşura cursuri vineri, 5 octombrie, întrucât este Ziua Mondială a Educaţiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marina Manea.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională