Revista presei

1 noiembrie 2018

Universitatea de Vest, într-un nou top internațional

Universitatea de Vest din Timișoara este pe locul 72 în topul celor mai bune 300 de universități din țările în curs de dezvoltare din Europa și Asia Centrală. Sunt prezente în acest clasament și Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Academia de Studii Economice din București.

Scandal la o şcoală de lângă Timișoara!

La şcoala generală din Remetea Mare există o situaţie tensionată, care nu pune nicidecum unitatea într-o situaţie favorabilă.

Un conflict între directoarea şcolii, Mihaela Cepeha, şi fosta lideră de sindicat, învăţătoarea Corina Izbaşa, a escaladat, depăşind cu mult limitele unor simple neînţelegeri şi luând o amploare de neimaginat.

Sorin Costreie: Toate căminele UB ar avea nevoie de reabilitare pentru a îndeplini toate condiţiile impuse de legislaţie

Sorin Costreie, prorector al Universităţii din Bucureşti, a afirmat că toate căminele instituţiei de învăţământ superior ar avea nevoie de reabilitare, precizare făcută în contextul în care în spaţiul public au apărut recent imagini cu spaţii improprii din cămine.

Cameră: Facultăţile de stat - obligate să asigure cel puţin 10 locuri bugetate tinerilor din sistemul de protecţie socială

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri un proiect de lege care prevede că instituţiile de învăţământ superior de stat sunt obligate să acorde cel puţin 10 locuri bugetate pentru absolvenţii cu diplomă de Bacalaureat, proveniţi din sistemul de protecţie socială.

Ionel Florian Lixandru: S-a propus creşterea itemilor de tip obiectiv la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat

Secretarul de stat în MEN pentru învăţământ preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, a declarat că s-a propus creşterea, începând de vara viitoare, la 40% a itemilor de tip obiectiv la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. El a adăugat că nu se schimbă nicio modalitate de evaluare.

Deputaţii au adoptat legea anti-bullying: Violenţa psihologică, interzisă în şcoli

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care interzice comportamentele care constau în violenţa psihologică -bullying – în unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale.

Legea Educaţiei privind detaşarea cadrelor didactice, modificată

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat astăzi o cerere de reexaminare, la solicitarea Curţii Constituţionale, cu privire la modificarea Legii Educaţiei naţionale, care se referă la detaşarea personalului didactic titular. 

Unităţile de învăţământ trebuie să asigure spaţii de depozitare a materialelor şcolare pentru fiecare elev - Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat miercuri propunerea legislativă care prevede că unităţile de învăţământ trebuie să asigure spaţii de depozitare individuale, în care elevii să îşi poată păstra materialele necesare activităţii şcolare.

Limba chineză, materie opţională în trei şcoli din municipiul Râmnicu Vâlcea

Limba chineză va fi studiată, opţional, în acest an şcolar de elevi din trei şcoli din Râmnicu Vâlcea, în urma unui acord de colaborare între Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea şi Institutul Confucius din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu. Cursurile vor fi susţinute de o profesoară din China şi ele se vor desfăşura, pentru început, la Colegiul Naţional “Alexandru Lahovari” chiar din această săptămână.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională