Revista presei

08 iulie 2019

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat vor fi afişate astăzi; peste 136.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie 2019

Primele rezultate ale examenului de bacalaureat se publică, luni, iar elevii nemulţumiţi de notele obţinute vor putea depune contestaţii. Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) a anunţat că peste 136.000 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru sesiunea iunie-iulie 2019.

Afişarea primelor rezultate ale examenului de bacalaureat este programată pentru, luni, şi este urmată de depunerea eventualelor contestaţii.

VIDEO Under Pressure înainte de aflarea rezultatelor de la BAC 2019: Clip realizat de 16 liceeni și 3 profesori în emoțiile Bacalaureatului

Liceeni și profesori din Târgu Frumos s-au reunit vineri, după ultimul examen al Bacalaureatului, pentru a filma un “video dedicat celor aflați ‘under pressure’ înainte de aflarea rezultatelor” la BAC. Un “scurtmetraj” pe melodia “Under Pressure” interpretată de Queen și David Bowie, cu obiectivul de a le arăta tuturor ce înseamnă BAC-ul la 18 ani și care sunt emoțiile de dinainte de a afla notele la examene. Ideea îi aparține profesorului Dan Chicoș, iar protagoniști sunt 16 liceeni și două profesoare, a declarat acesta pentru Edupedu.ro.

Absolvenții de liceu află astăzi primele rezultate de la Bacalaureat. Vineri, după ultima zi de examene, 16 elevi și două profesoare de la Liceul Teoretic Ion Neculce din Târgu Frumos au filmat clipul de mai jos. Buget 0 și 4 ore de filmări, a declarat Dan Chicoș, profesor de științe sociale în Liceul Teoretic “Ion Neculce” din Târgu Frumos, pentru Edupedu.ro. El este cel cu ideea și tot de la el a pornit și ideea realizării posterelor “Take the f..ing BAC!“.

Ecaterina Andronescu, ieşire nervoasă la Digi24 după demonstraţia cu bancnotele în faţa studenţilor: Nu le-am oferit bani! Refuz să accept acest lucru

Ministrul Educaţiei Ecaterina Andronescu a avut un schimb tăios de replici cu realizatorul TV Cosmin Prelipceanu în urma gestului controversat făcut în faţa studenţilor absolvenţi de la Universitatea Politehnică Petrache Poenaru, unde a mototolit două bancnote şi i-a întrebat pe tineri dacă le vor. 

Ecaterina Andronescu a avut o intervenţie la Digi 24 duminică seară, unde a încercat să îşi explice gestul, dar remarca jurnalistului Cosmin Prelipceanu privind controversa gestului său a stârnit nemulţumirea ministrului, care a avut o izbucnire nervoasă.  
 

Astăzi, la Galeria Helios Timișoara – interesant vernisaj de artă unde vor expune opt artiști plastici – cadre didactice

La Galeria Helios Timișoara, piața Victoriei nr. 6, va avea loc un interesant vernisaj de artă, luni 8 iulie, de la ora 19.00, unde vor expune opt cadre didactice sub titulatura Anexa 5.1.

Cuvântul de deschidere va fi susținut de către prof. univ. dr. Ileana Pintilie Teleagă.

Un secol si jumatate de la un moment istoric. Timisoara, primul oras din Europa de Est in care se circula cu tramvaiul

Trecusera 10 ani de la unirea Tarii Romanesti cu Moldova, iar Transilvania si Banatul inca erau sub stapanirea austro-ungara. Atunci, la Timisoara se inregistra o premiera pentru Europa de Est.

In toamna anului 1867, la Timisoara „se pun bazele unei Societati pe Actiuni pentru construirea unei linii de tramvai cu tractiune animala, in scopul facilitarii transportului de persoane si marfuri pe traseul dintre cartierele Fabric, Cetate si Iosefin„, se arata in volumul „Din Cronologia judetului Timis”.

Despre un titlu de Doctor Honoris Causa oferit de ASE

Pe 20 iunie 2019, într-o ceremonie restrânsă la Academia de Studii Economice din Bucureşti, Abdel Fattah El-Sisi, Preşedintele Egiptului, a primit titlul de Doctor Honoris Causa. Sala a fost relativ plină, judecând după documentarea foto pe care ASE-ul o are online.

Lipsa unei reacţii în presă sau între publicul mai larg este surprinzătoare. Ȋn ciuda tăcerii din Bucureşti, ironia nu a fost trecută cu vederea în alte cercuri din Europa, unde deşi relaţiile diplomatice cu Egiptul sunt zâmbitoare la suprafaţă, contactul direct sau indirect este minim. De ce?

Perlele nu fac o literatură

Cu aproximativ un an în urmă scriam un articol, „În contra perlelor de azi“, în care îmi exprimam rezerva față de show-ul din timpul examenelor pe care îl face presa folosindu-se de așa-zisele perle din lucrările elevilor. Vine acum timpul să spun cîteva cuvinte despre perlele profesorilor, nu din lucrări de pe la examene, ci din… cărți publicate de aceștia. Să explic.

Zilele trecute, prietenul Alex Goldiș a postat pe Facebook un pomelnic al unor astfel de perle selectate din cîteva auxiliare didactice de pregătire pentru elevii de liceu. Unele dintre ele au scopul pregătirii pentru examenul de bacalaureat. Mi-a servit astfel subiectul acestui articol, căci, deși îl aveam de multă vreme în gînd, nu am reușit să îmi fac timp spre a peria un set de astfel de cărți. La drept vorbind, nici nu am vreuna prin casă.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională