Revista presei

05 iunie 2019

Parteneriat intre Capitalele Europene ale Culturii din 2021. Timisoara si Novi Sad, legate printr-un autobuz cultural

 Reprezentantii oraselor Timisoara si Novi Sad, Capitalele Culturale Europene in 2021, au semnat un protocol de colaborare pentru a realiza evenimente comune pe viitor.

Timisoara si Novi Sad sunt infratite din 2005, iar in dosarele de candidatura ale celor doua orase pentru a deveni Capitale Culturale Europene in 2021 au fost mentionate aceste colaborari intre Banat ul romanesc si Voivodina.

Universitarul Andrei Marga conferențiază la Universitatea din Suceava pe tema educației

Universitarul Andrei Marga va conferenția vineri, 14 iunie, de la ora 14.00, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), pe tema educației.
 
Evenimentul „Educația: stări de lucruri, erori, soluții” va fi găzduit de Aula Corpului A, fiind organizat în colaborare cu Asociația Alumni.Fostul rector al Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj a mai fost invitat la USV, anul trecut, cu prilejul celei de a V-a ediţii a Salonului Internaţional de Carte „Alma Mater Librorum”. 

Care sunt cei mai avantajaţi angajaţi din România. Indiciu: Nu sunt IT-iştii

Cei mai avantajaţi angajaţi de regimul fiscal din România nu sunt IT-iştii, deşi aceştia beneficiază de scutire de impozit, arată o analiză făcută de compania de training şi consultanţă Business Insights. 

Angajaţii din construcţii sunt cei mai avantajaţi angajaţi, în prezent, arată analiza.
 

În Ungaria se păstrează identitatea şi specificul comunităţii româneşti

Consulul general al României la Gyula, Florin Vasiloni, a participat la o manifestare cultural-artistică, la Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula, intitulată „Gătim cu strămoşii”.

Manifestarea „Cook with your ancestors”, marchează cel de-al doilea trimestru de lucru din cadrul proiectului „Healthy Traditions – Science for Next Generation”, finanţat de Uniunea Europeană în cadrul Programului Interreg V-A România-Ungaria. Proiectul este implementat de Asociaţia „Iris Research” din Arad, în calitate de beneficiar şi de Universitatea de Vest din Timişoara şi Liceul „Nicolae Bălcescu” din Gyula, în calitate de parteneri.

DHC UVT/ Simona Halep a primit la Paris titlul pentru cea mai bună jucătoare în 2018

Simona Halep a participat la Cina Campionilor de la Paris, organizată de ITF şi în cadrul căreia jucătoarea română a primit titlul de campioană mondială în 2018, an în care a terminat pe locul I WTA şi a câştigat French Open.

“Este o mare omoare să fiu aici, în această seară, este foarte emoţionant, abia aştept să mă bucur de această seară. Am amintiri frumoase de anul trecut, am ridicat trofeul, primul de grand slam, aşa că sunt foarte fericită că am revenit şi joc în sferturile de finală aici.  Câştigarea trofeului de la Roland Garros a fost importantă pentru că pierdusem trei finale anterior şi doream să câştig ceva mare, un grand slam”, a declarat Halep.

Un nou protest la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași față de fostul ministru al Justiției: ”Tudorel Toader nu este rectorul meu”

Liga Studenților Iași cheamă studenţii, profesorii şi toţi cetăţenii care au susţinut şi susţin lupta anticorupţie la o acţiune de protest, miercuri, pentru a-i cere fostului ministru al Justiției, Tudorel Toader, demisia din funcția de rector al Universității ”Alexandru Ioan Cuza”.

 

Potrivit paginii evenimentului organizat de Liga Studenților, ”Tudorel Toader NU este rectorul meu”, protestul este programat pentru miercuri de la ora 12.00 la ora 13.00, pe scările din fața Corpului A al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Ateliere de filosofie pentru copii, la Universitatea din București: pot să participe copii din clasele primare și gimnaziu

Universitatea din București organizează ateliere de filosofie pentru copii, la Facultatea de Filosofie.

Primul atelier se va desfășura vineri, 21 iunie 2019, și este adresat copiilor din clasele I-IV. Tema întâlnirii este „Poate fi nefericit un prinț?”. Al doilea atelier, adresat copiilor din clasele V-VIII, va fi pe 24 iunie și pornește de la întrebarea: „Ce te face să fii liber?”.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională