Revista presei

21 noiembrie 2018

Rock în Aula Magna. Ilie Stepan vine la Universitatea de Vest

Una dintre legendele rockului românesc vine la Universitatea de Vest, pentru a-și lansa cea mai nouă carte. Întâlnirea cu Ilie Stepan nu trebuie ratată.

Ilie Stepan, una dintre legendele rockului românesc, se va întâlni cu studenții și cu timișorenii în cadrul seriei „Conferințele UVT”. Muzicianul de al cărui nume este legat pentru totdeauna fenomenul Pro Musica vine la Universitatea de Vest miercuri, 21 noiembrie, de la ora 18.

Primul rector post-decembrist al Universității de Vest din Timișoara va avea un bust pe Aleea Personalităţilor

La centenarul primului rector post-decembrist al Universității de Vest din Timișoara, Eugen Todoran, acestuia îi va fi inaugurat un bust pe Aleea Personalităţilor, din Parcul Central.

Mâine, de la ora 11, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la naşterea marelului filolog timișorean Eugen Todoran (21 noiembrie 1918 – 9 august 1997), pe Aleea Personalităţilor, din Parcul Central, va avea loc dezvelirea bustului celui care a contribuit decisiv la întemeierea învăţământului filologic timişorean şi a culturii umaniste moderne din Banat.  În deschidere, de la ora 10.30, va cânta Orchestra Timişoara Big Band, a Casei de Cultură a Municipiului Timişoara.

Concert Nicolae Furdui Iancu făcut cadou de UVT și CECCAR timișorenilor în anul Centenarului

Spectacol de excepție oferit timișorenilor de către Universitatea de Vest din Timișoara și  Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România. Interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu și formația Crai Nou vor susține un concert în Aula Magna a Universității, intrarea fiind liberă, în limita locurilor disponibile.

„Nicolae Furdui Iancu întruchipează spiritul valorilor românești. Este o bucurie să putem oferi, alături de partenerii noștri de la CECCAR, acest cadou timișorenilor, mai ales că ne aflăm în anul Centenarului și în pragul sărbătoririi Zilei Naționale. Promovarea adevăratelor valori este una dintre prioritățile noastre, este un act de normalitate, prin care susținem dezvoltarea corectă a societății noastre, prin care ne propunem să arătăm încotro vrem să ne îndreptăm în următorii 100 de ani”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Gabriel Pirtea.

Ambasadori la UVT: Excelența Sa Cord Meier-Klodt

Seria de conferințe Ambasadori la Universitatea de Vest Timișoara  continuă, vineri, 23 noiembrie 2018, de la ora 10.00, în Amfiteatrul A01 al UVT. De data aceasta va veni în vizită Excelența Sa Cord Meier-Klodt, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România. Excelența Sa va conferenția pe tema Securing unity în diversity:Germany, România, Europe. “Vă așteptăm cu drag”, este mesajul UVT către cetețeni.

Depunere Planuri de afaceri finale pentru proiect START UP BANAT – MySMIS ID 103886

Universitatea de Vest din Timișoara, în calitate de beneficiar, și Agenția pentru IMM, Atragere de Investiții și Promovarea Exportului din Timișoara (AIMMAIPET), în calitate de partener, anunță detalii privind depunere planurilor de afaceri finale, în cadrul proiectului START UP BANAT (POCU/82/3/7103886), proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capitalul Uman 2014-2020.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a intrat în posesia documentului care atesta fondarea Palatului Universitar din Copou

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi a intrat în posesia documentului care a fost întocmit cu prilejul momentului solemn de asezare a pietrei de temelie a Palatului Universitar din Copou, la 23 mai 1893.

Cum se pregătesc pentru viaţa de business studenţii de la Universitatea Valahia

Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii “Valahia” din Târgovişte şi Societatea Antreprenorială Studenţească Valahia sub egida Asociaţiei Tinerilor Întreprinzători din Mediul Virtual, au organizat în perioada 15 – 16 noiembrie 2018, ediţia a IV –a a Târgului de Întreprinderi Simulate TIMV 2018.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi a intrat în posesia documentului care atesta fondarea Palatului Universitar din Copou

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iasi a intrat în posesia documentului care a fost întocmit cu prilejul momentului solemn de asezare a pietrei de temelie a Palatului Universitar din Copou, la 23 mai 1893.

Copyright © 2018 DCIMI – Departamentul de Comunicare, Identitate și Imagine Instituțională